NEVREME JE SINOĆ PARALISALO SRBIJU: U Somboru stradala žena, spasena beba, velika šteta na usevima
Nevreme, Foto: MUP, Kurir T Ilić

VELIKA ŠTETA

NEVREME JE SINOĆ PARALISALO SRBIJU: U Somboru stradala žena, spasena beba, velika šteta na usevima

Na intervencijama crpljenja vode, uklanjanja stabala i evakuacije lica angažovano je 64 vatrogasaca-spasilaca sa 28 pumpi

Objavljeno:

Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom paralisalo je juče Srbiju. U Somboru nastradala žena, kada je stablo palo na vozilo kojim je upravljala. Vatrogasci-spasioci tokom dana evakuisali pet osoba i bebu. Najjači pljuskovi praćeni gradom bili su u Mačvi, Bačkoj, Sremu, na području Zlatiborskog okruga. Sevojno je ostalo bez struje, kao i pojedina naselja u Novom Pazaru. U Mačvi za dva sata palo između 40 i 80 litara kiše po kvadratnom metru. U Požegi se izlili bujični potoci i ugrožavaju kuće. Ima štete na usevima i u voćnjacima.

Nevreme i u Beogradu

Jako nevreme zahvatilo je Beograd oko 22 sata. Jaka kiša i vetar praćeni grmljavinom prouzrokovali su zastoj u saobraćaju u nižim delovima grada. Veliki požar izbio je večeras u dvorištu zgrade EPS-a u Novom Sadu, a deo grada ostao je bez struje.

Snabdevanje električnom energijom obustavljeno je u naseljima Liman 1, 2 i 3.

Još nije poznato da li u požaru ima povređenih.

Struja
Strujafoto: RINA

Vatrogasci spasioci tokom popodneva evakuisali pet osoba i bebu

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u Novom Pazaru evakuisali dve osobe iz zaglavljenog vozila, kao i jedno bolesno lice iz pomoćnog objekta u mestu Šavci, saopštio je MUP.

Vatrogasci-spasioci su na teritoriji Novog Pazara angažovani i na crpljenju vode na 12 lokacija, kao i na pomoći stanovništvu u vidu uklanjanja palih stabala u Novom Sadu, Somboru, Baču i Beočinu.

Tokom dana, vatrogasci-spasioci iz Užica evakuisali su dve osobe i dvomesečnu bebu iz poplavljenog automobila na deonici puta Vrela-Ljubanje u Zlatiborskom okrugu, a jedna žena je stradala kada je usled jakog nevremena drvo palo na automobil u vožnji u Somboru.

Na intervencijama crpljenja vode, uklanjanja stabala i evakuacije lica angažovano je 64 vatrogasaca-spasilaca sa 28 pumpi.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su neprekidno na terenu na svim kritičnim tačkama u ugroženom području.

Usled obilnih kiša praćenih gradom, Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije.

Probleme koji eventualno mogu da nastanu usled novih padavina, kao i štete prouzrokovane obilnim kišama i gradom, građani mogu prijaviti Sektoru za vanredne situacije, na broj telefona 1985 (bez pozivnog broja).

U jakom nevremenu u Somboru nastradala žena

U jakom nevremenu, koje je oko 17 časova zahvatilo Sombor i okolinu, nastradala je ženska osoba, kada je stablo palo na vozilo kojim je upravljala, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kako je naveo, žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta, saopšteno je iz MUP-a.

Dačić je pozvao građane na maksimalan oprez zbog nevremena u Srbiji, na koje upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Sombor
Somborfoto: MUP

Bonus video:

00:15

nevreme Beograd

(Espreso/Telegraf.rs/M.L/Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.